wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 17.09.2018
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 22 september
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 23 september
09.30 u. Herdenkingsviering voor Mathilde Pardon en Madeleine Feyaerts

Zaterdag 29 september
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 30 september
09.30 u. Mis voor de Parochie

FONDS PAROCHIALE WERKEN
Het rekeningnummer voor het fonds Parochiale werken: BE76 7343 2900 3595.
Vermeld bij uw milde schenking volgende vermelding: Parochiale Werken Wijgmaal

PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.AGENDA


OMHALINGEN CHRISTELIJKE AANWEZIGHEID IN DE MEDIA
De omhalingen voor het weekend van 29 & 30 september zijn bestemd voor de Christelijke aanwezigheid in de Media. In een tijd waarin de media een belangrijke rol speelt, is de aanwezigheid van de katholieke kerk in die media van groot belang. De collecte van vandaag is bestemd voor het financieren van o.m. de religieuze uitzendingen op radio en tv en de internetsite Kerknet. De bisschoppen danken u voor uw bijdrage aan dit initiatief.

FEMMA PUTKAPEL EN WIJGMAAL - HATHA YOGA
Hatha Yoga, letterlijk vertaald uit het Sanskriet, betekent zon en maan verenigen. Ha staat voor zon, de mannelijke energie en Tha voor maan, de vrouwelijke energie en yoga betekent verenigen. Hatha Yoga is de yogavorm waar de andere westerse yogavormen uit gegroeid zijn. Tijdens een Hatha yogales verbindt je of verenig je het fysieke met het mentale en emotionele in jezelf. Er wordt aandacht geschonken aan houdingen (asana's), ademhaling (pranayama) en meditatie (dhyana). Het doel van Hathayoga is balans brengen tussen de interactie van je lichaam, je mind en je levensenergie. In de huidige moderne wereld leiden de meeste mensen een zittend leven, hebben ze vaak slechte eetgewoonten en ervaren ze veel mentale en emotionele druk. Dit veroorzaakt overtollige afvalstoffen, stress, spanning, vet. Er ontstaat een imbalans in het zenuwstelsel die door yoga te beoefenen opnieuw in evenwicht kan komen.
De nieuwe reeks hatha yoga sessies gaan door in de Remy Alloingstraat 19 te Wijgmaal. Dinsdag van 18.00u tot 19.00u (start vanaf 2 oktober), woensdag van 10.00u tot 11.00u, donderdag van 19.30u tot 20.30u en zaterdag van 10.00u tot 11.30u (start vanaf 6 oktober) Elke woensdag van 8.45u tot 9.00u is er ook een sessie in het WZC Wijgmaalbroek van Wijgmaal.

DOREMY
DOREMY is een initiatief van enkele Wijgmaalse buren die Wijgmaals muzikaal talent een podium wil geven. Door de concerten te laten plaatsenvinden in Wijgmaalse huiskamers wil de organisatie zo veel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Doremy vindt plaats op zondag 23 september. De dag wordt gestart om 10.00u met een wandeling met Wijgmaalse anekdotes. De concerten starten vanaf 14.00u en lopen door tot 18.30u. Alle info vind u terug op www.do-remy.be.

PENSENKERMIS
Op 6 oktober vanaf 17.00u wordt het smullen bij CD&V Sectie Wijgmaal. Voorzitter Diane Caes en de bestuursleden nodigen jullie uit op dit eetfestijn. Op het menu staan ambachtelijke bereide witte en zwarte pensen, balletjes en kop met als garnituur warme of koude appelmoes, krieken en bij de kop een slaatje. Als dessert is er een grote variatie aan taarten. Naar gewoonte wordt er ook een tombola georganiseerd. De pensenkermis gaat door in de Oude Gemeenteschool SKLO op de Baron Descampslaan (Wijgmaal).


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina